keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Lisää vihreää!


Kasvikunnan tuotteissa pitäisi suosia päivittäin eri värejä: punaista, keltaista, sinistä/purppuraa, vihreää, vaaleaa/ruskeaa... Niistä jokainen sisältää eri vitamiineja ja kivennäisaineta - kehomme ja mielemme rakennusaineita! Lisää värien ominaisuuksista voi lukea vaikka kasvikset.fi-sivustolta.

Olen itse panostanut viime viikkoina vihreään. Ensimmäinen haaste oli pahin viholliseni (sellerin jälkeen) eli PARSAKAALI. En ole koskenut moiseen koko elämäni aikana. Muutama viikko sitten kävin syömässä ravintolassa, jossa otin pippuripihvin keitetyillä kasviksilla. Taisin mainita siitä ohimennen täällä blogissakin. Lautaselle ilmestyi kasa parsakaalia ja maistoin sitä epäröiden. Voiko olla totta? Tämähän maistuu hyvälle! Taisi olla tarpeeksi voissa kieritettyä.. ;)

Tästä rohkaistuneena ostin itselleni kotiin parsakaalia, laitoin kattilaan kypsymään pieneen määrään vettä ja heitin pari nokaretta voita päälle. Ja kyllä, nyt on parsakaali kuulunut omalle lautaselle säännöllisesti. Ja mikä parasta, vaikka kyse on kaalista, en ole saanut siitä vatsanväänteitä ollenkaan!





Toinen "vihreä"-kokeiluni on ollut vihersmoothie aamuisin. Tämä tosin ei ole ollut samalla tavalla makunystyröitä hellivä kuin parsakaali. Vielä en ole täydellistä smoothie-ohjetta keksinyt, mutta aamuisin blenderiin on mennyt jotain vihreää ruukkusalaattia, puolikas avokado, (selleriä), omenaa, pellavansiemenrouhetta ja (maustettua) heraa. Vettä päälle ja kone käyntiin.



Hetki menee tuhota tuo määrä...

Smoothie on helppo ja nopea aamu-/välipala johon saa mukavasti upotettua joukkoon kaikkea tarvittavaa (proteiinia, rasvaa, kuituja) sekä eri jauheita, vaikka ns. superfoodeja.

Kiireisen välipalaa: lihapullia, kurkkua, kirsikkatomaatteja

Tuntuu, että kroppa on ainakin tykännyt tästä vihreän lisäämisestä ja nestemäisestä aamiaisesta. Nälkä on pysynyt hyvin poissa ja olo on "ravitumpi". Vaihtelu ruuissa virkistää mieltä ja kehoa, joten mielestäni on hyvä kokeilla välillä jotain erilaista. Esimerkiksi välipalana itsetehtyjä lihapullia ja kasviksia sen ikuisen rahkan tilalle... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti