sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Jauhopeukalon pitkä viikonloppu


Heipä hei taas sunnuntai-iltaan!

Viikko on sujunut mukavan sutjakkaasti ja mikä mukavinta, perjantaina pidin töistä vapaapäivän ja suuntasin kissojen kanssa kohti kotiseutuani eli vanhempieni luokse. Vaikka ajomatka ei ole pitkä, vain 1,5h, tulee vierailulla käytyä vähän turhan harvoin. Nuo kaksi karvaista kaverusta eivät oikein innostu, kun kopat otetaan esiin, mutta selkeästi ovat mielissään päästessään "mökkeilemään" isoon omakotitaloon. :)

Viikko on ollut liikunnan suhteen mielestäni hyvä, vaikkakin hieman "tehoton". Salilla siis on tullut himmailtua hieman polvikivun takia enkä hölkätäkään ole lenkeillä uskaltanut. Aamuisin ennen aamupalaa olen käynyt herättelemässä kroppaa pienillä kävelylenkeillä. Nämä eivät ole olleet mitenkään reipassykkeisiä lenkkejä, vaan enemmän mielen virkistämistä.

Ma: Treeni 1
Ti: Aamukävely 50 min + Treeni 2
Ke: Aamukävely 40 min
To: Treeni 1
Pe: Aamukävely 45 min + Treeni 2
La: Aamukävely 40 min
Su -




Viikonloppuna tuli vietettyä vähän etukäteen syntymäpäiviäni, joten ajattelin sen kunniaksia leipoa jotain. Tarkoituksena oli tehdä jotain helppoa (ja maidotonta ja gluteenitonta) = kääretorttua! Olisi ehkä pitänyt suostua isän ehdotukseen, että hän hakee leipomosta kakun.... Ensin onnistuin sotkemaan koko keittiön voi-sokerivaahdolla, kun sähkövatkain menikin päälle, kun yritin ottaa vatkaimia pois. Toiseksi luin ohjeen väärin ja laitoin taikinaan perunajauhoja 3 kertaa enemmän kuin piti. Hehee! Kovaahan siitä tuli eikä toivoakaan kääriä rullaksi. Hätä keinot keksii (ja äiti..): pohja kolmeen osaan, kostutus, voikreemiä ja kasaus = kakku! Kaupasta oli tarttunut mukaan myös vaahtoutuvaa soijakermaa, jolla saatiin koristeltua edes osa teoksesta.

Tadaa, yhtä kaunis kuin tekijänsä:




Ehkä pitäisi häärätä keittiössä vähän useammin....

Noh, tässä muutama ruokakuva lisää viikolta:


Treenin jälkeen kaurapuuroa, mansikkaa, valkuaisia

Tonnikalasalaattia

Aamupala: rahkaa, chia-siemeniä, mustikoita, vihersmoothie

Tähän väliin pakko laittaa tuo vihersmoothien ohje, piristystä aamuun!

- kourallinen pinaattia
- siivu sitruunaa
- omena


Lounasta: lohta, parsaa, lanttua (uunissa, joo ja vähän kermaa..) + porkkana, paprika, kurkku


Tämän piirakan ohjeen bongasin Start living your best life -blogista ja tässä vielä aineet mitä itse käytin: 

- 1 banaani
- 1,5 dl kaurahiutaleita
- 1 dl kauramaitoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 kananmunaa
- 250 g maitorahkaa
- mustikoita
- vanilja-jauhetta ja vanilliinisokeria maun mukaan

Eli kaikki muut paisi mustikat sekaisin sähkövatkaimella/ blenderissä, vuokaan ja uuniiin 225 asteeseen, kunnes kauniin ruskea. Ehkä 20 min oli minulla.

Oli hyvää. :P

Alkavalla viikolla on kohokohtana keskiviikon tunnin mittainen hieronta, can't wait! Salitreenejä yritän tehdä taas 4 kpl, sillä sitten on taas uuden treeniohjelman vuoro. Polvi (/polvet) silti kiukuttelee niin, että pakko turvautua ensin tulehduskipulääkkeisiin. Veikkaan, että lääkäritkin niitä tyrkyttävät, jos menen suoraan heidän juttusille. Toivottavasti menee ohi, en halua ainakaan vähentää liikuntaa nyt kun se on alkanut edes vähän maistumaan.

Aurinkoista viikkoa! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti