lauantai 22. maaliskuuta 2014

Keskitytkö syömiseen?

Painonhallinnan (ja miksei myös yleisen hyvinvoinnin) yksi yleisistä ohjeistä on, että syö rauhassa. Nauti ruuasta ja sen mausta, pureskele ruoka kunnolla ja syö ruoka ruokapöydän ääressä. Keskity vain syömiseen äläkä tee muuta samalla. Tätä perustellaan sillä, että aivot oppivat yhdistämään kaksi asiaa toisiinsa: television katselu + ruoka, kirjan lukeminen + ruoka jne. Kohta himoitset aina naposteltavaa leffan kanssa tai tenttilukemisen kaveriksi. Toinen asia on, että tehdessä samalla jotain muuta, tulee huomaamatta syötyä liikaa. Kolmas mainittava asia voisi olla hotkiminen tai huono ruuan pureskelu, josta helposti tulee vatsakipuja.

Kuva
Lapsena kotona meilla oli selkeät ruoka- ja käytöstavat. Ruoka syötiin aina keittiön pöydän ääressä ja olohuoneessa oleva televisio pistettiin siksi aikaa kiinni tai äänettömälle. Vaikka aikataulut oli jokaisella erilaiset ja joskus syötiin eri aikoihin, ruokaa ei viety keittiöstä muualle. Lautanen syötiin tyhjäksi ja tiskit vietiin altaaseen/laitettiin suoraan pesukoneeseen. Noustessa pöydästä sanottiin kiitos. Samat käytöstavat ovat edelleen käytössä vanhempieni luona. Ja niin kuuluukin olla! :)

Yksin eläessä tästä on päästy liukumaan pois erittäin pahasti. Rehellisesti sanottuna aamupala on varmaan ainoita aterioita, joita syön kotona aina ruokapöydän ääressä. Iltaruoka ja iltapala menee lähes aina koneen ääressä tai televisiota katsellessa. Tai molempia.

Keskiviikon päivällinen: kasvismunakas (blogeja lukiessa)


Välipalaa töissä (ja töitä tehden samalla)

Iltapala: proteiini-suklaapudding, appelsiini, kaakonibsejä (televisiota katsellessa..)

Lounaan saan töissäni syödä rauhassa, sillä siksi aikaa saan työpisteelleni tuuraajan (pakko olla joku koko ajan). Puolen tunnin tauon aikana saan keskittyä syömiseen. Tai yrittää ainakin. ;) Myönnän lukevani usein samalla päivän sanomalehteä!

Lounasta/omat eväät töissä (syömiseen keskittyen!)

Tämä on asia, jossa minulla on siis parannettavaa 100%! Ja varmasti monella muullakin... :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti