sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Vaisua menoa ja vatsahappotesti


Hyvää sunnuntai-iltaa toivottaa hiilarinpöhöinen kirjoittelija. Tämä viikko ei ole ollenkaan ollut minulle suotuisa. Stressiä, väsymystä, vatsavaivoja ja herkkuja, siinä kai se lyhykäisyydessään?

Torstaina oli tarkoitus kipittää salille, mutta en vain jaksanut. En jaksanut. Tällä hetkellä töissä on niin hirveä stressi, että se vie minulta kaikki mehut. Tuntuu että harmaat kasvavat päästä ja olen todella ärtynyt. Liikunta varmasti helpottaisi oloa, mutta varmaan tiedätte ne päivät kun kotisohva vaan vie voiton? Päätin pyhittää loppuviikon vain olemiselle ja yrittää lauantaina uutta treeniä. 

Perjantaina kävin kaupassa ja mukaan tarttui turhankin paljon herkkuja: tummaa suklaata (maidoton), karkkia ja Oatlyn-kaurajäätelöä. Leivoin itselleni vielä hiilarihimoon gluteenittomia porkkanasämpylöitä. Tiedä sitten mistä noista johtui (vai siitä, että lusikka kävi naapurin normijäätelöllä), mutta lauantaina oli kamalat vatsakivut ja vatsa täysin sekaisin. Jeejee.

Nyt on tosiaan ensimmäinen viikko maidotonta takana, mutta en osaa sanoa onko sillä ollut suurta vaikutusta. Suurimmat turvotukset ovat mielestäni vähentyneet ja jokailtainen "raskausmaha" pienentynyt. Silti minulla on ollut jäätäviä mahakipua, joista 3 arkena aamupalan jälkeen. Nyt aamupala meneekin vaihtoon ja jos se ei auta niin menen käymään tohtorin puheilla. Multa loppuu keinot!

Jos työt ja vatsavaivat eivät aiheuta tarpeeksi stressiä, niin vielä on vaakalukema! Eipä ainakaan ole laskenut. Päätin pistää koko kapistuksen nyt pariksi viikkoa kaappiin ja keskittyä vaan saamaan liikunnan ja ruuan kuntoon. Tuntuu hölmöltä miten yksi luku voi vaikuttaa mielialaan tai päivän valintoihin niin paljon. Jos iso luku vaa'alla auttaa jättämään kahvipullan väliin niin ihan hyvä, mutta jos alkaa nipistelemään normiruuista, niin ei hyvä.




Meillä kuuluu OO-valmennukseen vatsahappotesti, jota päätin kokeilla (vasta) tänään, kun maha on tuntunut suht normaalilta. Olen hiukan pantannut testiä, sillä sitä ei suositella herkkävatsaisille tai jos mahan limakalvo on vaurioitunut.



Tein testin yhdella kapselilla aterian yhteydessä ja mielestäni tunsin pientä närästystä ja röyhtäilyä syömisen jälkeen, joka viittaisi normaaliin vatsahappotasoon. Meinaan kuitenkin toistaa testin vielä myöhemmin, sillä haluan olla varma että omat turvotukset tai kipuilut eivät johdu liian matalasta vatsahappotasosta.

Lisää kyseisestä testistä voi lukea Kaisa Jaakkolan kotisivuilta.

Oletteko tehneet vatsahappotestiä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti