lauantai 25. tammikuuta 2014

BioSignature


Tänään heräsin aamulla normaalia lauantaita aikaisemmin ja suunnistin junalla kohti Helsinkiä. Minulle oli varattu aika OO-valmennuksen ensimmäiseen tapaamiseen, jossa tehtäisiin myös BioSignature mittaus.



BioSignature-metetelmää kuvaillaan Optimal Performancen kotisivuilla näin:

BioSignature-analyysi tehdään 12 pisteen ihopoimumittauksena ammattilaiskäyttöön soveltuvilla rasvaprosentin mittauspihdeillä. BioSignatureen kuuluu myös laaja taustatietojen kartoitus. Tämän jälkeen BioSignature-valmentaja analysoi tuloksia yhdistämällä saamaansa tietoa elämäntavoistasi, hyvinvointisi tilasta ja BioSignature-ohjelmiston antamista mittaustuloksista. Saat tietoa kehosi hormonaalisesta tilasta ja suosituksia elämäntapamuutosten tekemiseen.


Kuva

Mittaupisteitä otettiin siis leuasta, poskesta, ojentajasta, vatsasta, jenkkakahvoista, selästä, rinnasta, takareidestä, etureidestä, pohkeesta, kyljestä ja polvesta. Luvut syötettiin tietokoneohjelmaan joka sitten kertoi tulokset.

Omani eivät oleet kovin yllättävät: takareiden, vatsan ja jenkkakahvon pisteet olivat korkeimmalla, jotka viittavat suoliston huonoon kuntoon ja stressiin. Edellisessä postauksessa kerroin vatsavaivastani, jotta te lukijatkin tiedätte missä mennään. Koska vatsa ja suolisto ei toimi kunnolla, ei aineenvaihduntakaan toimi kunnolla. Kroppa ei puhdistu ja se stressaa elimistöä. Stressi taas lisää kortisolia joka liittyy vatsan seudun korkeaan pisteeseen. 

Asiaa lähdetään korjaamaan yksinkertaisilla asioilla:
- kuitua lisää
- maitohappobakteeri käyttöön

Lisäksi suositeltiin kokeilemaan maidotonta ja gluteenitonta ruokavaliota. Maidotonta olen itsekin ajatellut kokeilevani, mutta rahka ja raejuusto ovat niin pinttyneitä ruokavaliooni, että en tiedä millä ne korvaisin! Proteiinia kuitenkin pitäisi saada reilusti, mutta ajatus lihasta joka aterialla ei houkuta. Pää lyö tyhjää ja Google sauhuttaa kovaa. :D

Huomenna syödään kaapista loput maitotuotteet ja maanantaista lähtien vedellään lihan, kalan, kanan, kananmunien ja tofun (jota en ole ikinä syönyt) voimin.

Ilmeisesti pitäisi myös heraproteiinista luopua... kääks!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti