maanantai 13. tammikuuta 2014

Olet mitä syöt





Tämä ilta on mennyt aika pitkälti lukiessa alkaneen valmennuksen ohjeita ja miettien mitä kaikkea sitä voisi omissa ruokatottumuksissaan muuttaa. Muutokset on hyvä tehdä rauhassa ja sitä OO-valmennuksessa painotetaankin. Mihinkään ei ole kiire. :)

Kaikki varmasti jo tietää, että ravinto on kaiken A ja O. Painonpudotuksessa ravinnon merkitys on noin 80% ja liikunnan 20%. Se mitä suuhun laitamme, määrittää kehonkoostumustamme ja vaikuttaa sekä elintemme toimintaan että terveyteemme. Sen takia laihduttajankaan ei tulisi tuijottaa pelkkiä kaloreita.

Tuttu aamupala jo useamman vuoden: Kaurapuuroa ja raejuustoa


Kalsium: Saantisuositus aikuisille 800-900 mg/vrk, luuston tärkeä rakennusaine. Puutos aiheuttaa luiden haurastumista. Raejuusto: Kalsium 120 mg/100g.(Fineli)

Magnesium: Saantisuositus naisille 280 mg/vrk ja miehille 350 mg/vrk. Tärkeä sydämelle, hermostolle ja luustolle. Puutos voi aiheuttaa mm. lihaskramppeja. Kaurahiutaleet: Magnesium 134 mg/100g. (Fineli)



Päivällinen


Kalium: Saantisuositus aikuisille 3100-3500 mg/vrk. Osallistuu verenpaineen säätelyyn ja lihasten toimintaan. Puutos voi aiheuttaa lihasheikkoutta ja väsymystä. Pinaatti: Kalium 470 mg/100 g. (Fineli)

D-vitamiini: Saantisuositus vähintään 7,5 µg/vrk, parantaa kalsiumin imeytymistä ja vastustuskykyä. Puutos voi aiheuttaa mm. luiden pehmenemistä. Kananmuna: D-vitamiini 2,2 µg/100g. (Fineli)


Iltapala: Maitorahka ja (lasten) luumusosetta


Omaan paksuun kalloon on jo onneksi juurtuneet seuraavat tavat lähes kokonaan: Jokaisella aterialla oltava jokin proteiininlähde ja aterioita syödään 5-7 kpl päivässä. Hyvä lähtökohta, eikö? ;)

Hyvää viikonalkua kaikille! Toivon mukaan saan huomenna auton korjauksesta, niin pääsen pitkästä aika salille.

(Otsikkoon viitaten tähän loppuun sopisi hyvin kuva pullasta, jonka söin töissä.)

Maistui silloinkin... (v. 2010)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti