sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Painohistoria


"Läski tulee hitaasti ja lähtee hitaasti"

Näinhän se on. Ei voi olettaa, että vuosien saatossa kerätyt rasvavarastot häviäisivat parissa kuukaudessa, saati viikossa. Mitä maltillisemmin pudottaa, sitä varmemmin kilot pysyvät poissa. Painonpudotus ei kuitenkaan ole pelkkää kaloreiden laskemista, vaan vaatii usein myös henkistä valmennusta. (Moniko Suurin Pudottaja -kilpailija on lihonnut takaisin lähtolukemiin?)

Itse usein sanon, että lihavuuteen on jokin syy ja jos haluaa laihtua pysyvästi, täytyy se syy ratkaista. Se voi olla vain epätietoisuus ravintoaineista, välinpitämättömyys, liikunnan puute, sairaus tai tunnesyöminen. Itselle se on aika pitkälti tuo viimeisin.

Olen aina ollut ylipainoinen, lapsesta saakka.
Viimeisten vuosien aikana painokäyrä on ollu tällainen:

Vuonna -09 lähti syöminen käsistä.

Jojoilija vai maailman hitain laihduttaja?

Eli maksimi 95 kg vuonna 2010 ja minimi ollut 75 kg syksyllä 2013 (ei näy kuvassa). Tuosta sinisestä viivasta eli vyötäröstä ei tarvitse välittää, koska sitä en ole päivittänyt. Ja tavoitekin on vähän alempana kuin 75 kg. ;)

n. 95 kg

n. 78 kg

Tällainen painohistoria minulla lyhykäisyydessään. :)

Onko ihmisten, jotka ovat olleet aiemmin normaalipainoisia, helpompi laihduttaa takaisin normaalipainoon, kuin ihmisten, jotka ovat aina olleet ylipainoisia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti